Uthyrningsvillkor hos Familjehjärtat

Att bära ditt barn i bärdon är något du själv ansvarar för. Familjehjärtat kan stötta med rekommendationer och riktlinjer för bärande, samt individuell rådgivning. Är du osäker på vad säkert barnbärande innebär så ta kontakt med Familjehjärtat.

 

Lånetid:
Uthyrningen gäller från den dagen du hämtar bärdonet hos mig eller då bärdonet finns att hämta ut hos ditt postombud. Uthyrningen gäller sedan enligt avtalad tid, 1 vecka eller 4 veckor.

Bärdonet ska lämnas tillbaka eller skickas dag 7 alternativt dag 30, beroende på avtalad lånetid. 

Om bärdonet ej återlämnas i tid kommer en avgift på 50kr/ dag tas ut. Om bärdonet ej lämnas tillbaka kommer en polisanmälan att göras.

 

Bärdonets skick:
Använd inga smycken, ringar, klockor eller dylikt vid användandet av bärdon/klädesplagg som skulle kunna orsaka revor, trådöglor eller andra skador. Använd inga parfymerade produkter vid användandet av bärdonet.

Finns det pälsdjur i hushållet skall bärdonet rollas innan det överlämnas/skickas tillbaka.

Om bärdonet kommer tillbaka med mycket djurhår tas en avgift om 75 kr ut.


Är du doftkänslig och/eller pälsdjursallergiker så meddela detta till Familjehjärtat. Familjehjärtat kan inte garantera att bärdonen inte kommit i kontakt med päldsjur eller är helt doftfria, men kan på begäran tvättas innan det skickas/hämtas upp.

Skulle ett bärdon komma till skada och som inte går att reparera blir låntagaren betalningsskyldig för bärdonets hela värde.

Låntagaren ansvarar för bärdonet från det att personen mottagit bärdonet till dess att det lämnats tillbaka till Familjehjärtat, alternativt tagits emot av tredje part (ex. Postnord). Skulle ett bärdon försvinna hos tredje part krävs ett inlämningsbevis för att du inte ska bli ersättningsskyldig. Detta fås vid inlämnandet hos ombud.

Var noga med att se över bärdonet innan återlämning, se till att inga fläckar, trådar, trasiga knappar eller andra saker som orsakat skada på bärdonet. Om något inträffar med bärdonet som behöver åtgärdas kommer en avgift på upp till 1/4 av bärdonets värde att tas ut (bärdonets värde står på bilden av bärdonet). Om fläckar el dyl tillkommer under uthyrningstiden hör då av dig till Familjehjärtat för att rådfråga, tvätta/laga aldrig bärdonet utan att ha rådfrågat med Familjehjärtat.

 
Betalning:
Faktura skickas till din Mail på hela beloppet, alternativt betalning via swish. 

Faktura skickas till låntagarens mailadress, med betalningskrav inom 14 dagar.

Familjehjärtat innehar F-skatt.

Låntagaren godkänner och ansvarar för att följa lånevillkoren genom att signera dokumentet  digitalt med BankID. Har låntagaren inget BankID får kontakt tas med Familjehjärtat och informera om detta.

Låntagarens personuppgifter hanteras enligt den nya Dataskyddsförordningen GDPR, och samlas in i syfte att kunna skicka information som berör den direkta verksamheten som Familjehjärtat erbjuder samt för att kunna skicka/ta emot bärdon. Du kan som kund när som helst be om att få dina uppgifter borttagna. Dina uppgifter kommer aldrig att hanteras av eller vidarebefodras till tredje part. Personuppgifter sparas i ett år, eller minst till lånetidens slut och bärdonet kommit tillbaka till Familjehjärtat om låntagaren väljer att få sina uppgifter borttagna.