Mindfulness

Tankens kraft är stor, vi kan skapa lugn och trygghet vilket ofta är en bristvara i vårt samhälle. 
Mindfulness kan vara en väldigt bra tillgång att ha övat på under graviditeten för att kunna hitta ett lugn och tillämpa avslappning under förlossningen.

Det går bra att boka enskilda sessioner för mindfulness anpassat för graviditet och förlossning.

KBT terapi

En graviditet och förlossning är stora händelser i livet. Kroppen och sinnet är öppet och sårbart. Det är viktigt att få det stöd som krävs för en trygghet under graviditet och även sen under förlossningen, alla har rätt till en positiv förlossningsupplevelse. Ibland blir det tyvärr inte så, ibland finns inte det rätta stödet, ibland händer det oväntade och det mest skrämmande man kan tänka sig. Då är det viktigt att få bearbeta det för att kunna gå vidare, läka såren men även få sörja.  

Det kan även vara så att du som gravid/ partner tidigare varit med om en traumatisk graviditet/förlossning och behöver bearbeta det innan ni vågar ta steget mot en ny graviditet/ förlossning. För att skapa så goda förutsättningar inför nästa graviditet/ förlossning. 

I vissa fall kan postpartum tiden vara överväldigande och omtumlande och det kan då vara bra att få bearbeta alla möjliga känslor och upplevelser. Det kan i vissa fall även handla om förlossningsdepression vilket är viktigt att bearbeta och komma tillrätta med. 


Oavsett vad era behov är kan vi tillsammans hitta en trygg lösning genom KBT terapi.