Köp din egna rebozo hos www.butikkalcit.se

Rebozo

Rebozo är en lång handvävd sjal som traditionellt har använts i Mexico och Sydamerika väldigt länge. Det finns många fina traditioner som en rebozo används till där, både för att bära barn i – men även för att få till avslappning och vila innan, under eller efter förlossningen.

 Det är ett enkelt och effektivt verktyg att använda sig av under förlossningen. Det behöver inte vara rebozo, det går även bra med ett annat tyg, en bärsjal, en stadig halsduk eller liknande kan även gå bra så länge den inte är elastisk och klarar av en del tyngd.

 Rebozon hjälpa till att hålla den födande Trygg, insvept och omhållen under förlossningen. Rebozon blir en förlängd arm för den födandes partner eller för doulan. Med hjälp av rebozon kan doulan/partnern krama, trygga, massera och få den födande till aktiv avslappning på olika sätt. 

Rebozon kan också användas för att den födande lättare ska kunna röra på sig och ändra läge under förlossningen. De gäller ju att hitta de gynnsamma ställningar som kan hjälpa barnet på sin väg ut. 


Rebozon kan även användas för att göra olika övningar under graviditeten som är gynnsamma för olika graviditesrelaterade krämpor samt att dessa Aktiv baby övningar med hjälp av rebozon kan hjälpa till att balansera upp bäckenet, ligamenten och muskler. 

Det finns även många andra aktiv baby övningar som under förlossningen kan vara väldigt smärtlindrande för den födande. 


Boka konsultation för att lära er mer om alla olika övningar och sätt en rebozo kan hjälpa under graviditet, förlossning och postpartum.